Légió Rock Band

A zenekarról

Néhány szó az együttesről:
1982-ben az addigi Orpheus zenekar átalakult, és az azt megelőző időszakban írt Légió című dalából kölcsönözte új nevét. Az Orpheus-os korszak jellemzője a külföldi rock bandák által játszott számok feldolgozásainak reprezentálása volt magyar szöveggel, ettől az időponttól viszont meghatározóvá váltak az együttes saját számai. 1984-ben a debreceni Békedal pályázaton 651 pályamű közül kerültünk az első húszba a Nem akarom című számmal, és rock és jazz kategóriában a harmadik helyet szereztük meg.
Még ebben az évben megnyertük a Komárom-Esztergom megyei rock fesztivált, a győri rock fesztiválon pedig a második helyet szereztük meg. Az együttes szólógitárosa Horváth Gábor, egy koncertünk közben áramütést kapott, amit szerencsére túlélt. Ezek után még két alkalommal léptünk színpadra, majd a banda lassan befejezte működését.
36 évnyi kihagyás után úgy gondoltuk, összehozunk egy nosztalgia koncertet, de sajnos a régi tagok nem mindegyike támogatta teljes szívből az ötletet, ezért új tagok bevonásával próbáltuk megoldani. Ez viszont lehetőséget adott a folytatásra és úgy döntöttünk, ha már így adódott, hát ki is használjuk.
Jelenleg több sikeres bulin vagyunk túl, melyek közül több alkalommal Török Ádámmal és a Minivel együtt léptünk fel. A 2019-es évre négy lekötött koncertünk van, köztük a tatai Víz-Zene, és a balmazújvárosi Bakafesztivál.
Régi számaink folyamatosan kerülnek megújításra, és sok újat is írtunk, írunk, tehát a Légió újra menetel.

.