Légió Rock Band

A zenekarról

Néhány szó az együttesről:

1982-ben az addigi Orpheus zenekar átalakult, és az azt megelőző időszakban írt Légió című dalából kölcsönözte új nevét. Az Orpheus-os korszak jellemzője a külföldi rock bandák által játszott számok feldolgozásainak reprezentálása volt magyar szöveggel, ettől az időponttól viszont meghatározóvá váltak az együttes saját számai. 1984-ben a debreceni Békedal pályázaton 651 pályamű közül kerültünk az első húszba a Nem akarom című számmal, és rock és jazz kategóriában a harmadik helyet szereztük meg.
Még ebben az évben megnyertük a Komárom-Esztergom megyei rock fesztivált, a győri rock fesztiválon pedig a második helyet szereztük meg. Ezek után még két alkalommal léptünk színpadra, majd a banda lassan befejezte működését.
36 évnyi kihagyás után úgy gondoltuk, összehozunk egy nosztalgia koncertet, de sajnos a régi tagok nem mindegyike támogatta teljes szívből az ötletet, ezért új tagok bevonásával próbáltuk megoldani. Ez viszont lehetőséget adott a folytatásra és úgy döntöttünk, ha már így adódott, hát ki is használjuk. Jelenleg több sikeres bulin vagyunk túl, melyek közül több alkalommal Török Ádámmal és a Minivel együtt léptünk fel. A 2019-es évre eddig négy lekötött koncertünk van!
Henryxcity Évadnyitó koncert Császár 2019.Május .04. Szombat 12.30-tól
Víz, Zene és Virág fesztivál Tata 2019. Június . 29. Szombat 19.00-tól
Bakafesztivál Balmazújváros 2019. Augusztus 03. Szombat 19.00-tól
Amerikai Autós fesztivál Komárom Monostori erőd 2019. Augusztus 09. Péntek 19.30-tól
Régi számaink folyamatosan kerülnek megújításra, és sok újat is írtunk, írunk!

A stúdiómunkát is elkezdtük!
A Légió Rock Band tehát újra menetel.