Légió Rock Band

Lunczer Vivien - Adatlap

Lunczer Vivien fuvola

A zene mondhatni általános iskolás korom óta körül vesz .2 percre laktam az ének-zenei ált. iskolától , így nem volt kérdés . Ha már zenei suli akkor valamilyen hangszerrel csak kéne ismerkedni . Én először gitározni szerettem volna ,de az akkori énektanárnőm kedvesen rávett ,hogy inkább „szebb” hangszert válasszak , a fuvolát . Szerencsémre nagyon hamar megtanultam rajta a hangokat , olyannyira ,hogy fél évre rá be is vettek a városi nagy fúvószenekarba (Varjú László karmester vezetésével) . Abban az időben ez hatalmas megtiszteltetés volt a korombéli fiataloknak .
Tatai Eötvös József gimnáziumban folytattam tanulmányaimat közgazdasági matematika tagozaton bio-kémia később töri-biológia fakton . Mivel a zenélés eddigre már teljesen az életem részévé vált nem tudtam dönteni ,hogy érettségi után merre tovább . Ekkor már 4 zenekarban játszottam fuvolán és váltóban pikolón . Sokan ellene voltak és nem ajánlották ,és sokan voltak akik vissza szerettek volna tartani abban ,hogy a zenei pályát válasszam mondván ,hogy nekem semmi keresnivalóm ebben a szakmában . Egy évig dolgoztam állatorvosnál . Ez idő alatt nem tudtam a hangszert és a zenekart mellőzni a mindennapjaimból . Több okból is megfontoltam és végül úgy döntöttem ,hogy adok egy esélyt a zenélésnek . Gondoltam ha felvesznek zenei konzervatóriumba akkor talán tudok ezzel komolyabban foglalkozni figyelmen kívül hagyva a sok negatív külső hatást . Három helyre felvételiztem mind a három helyre felvettek . A döntésem Győrre került . Elvégeztem a konzit és tovább felvételiztem egyetemre . szintén több helyre felvettek ,de én Miskolcot választottam .
Sokaknak érdekes ,hogyan férhet meg a sok teljesen különböző stílus egymás mellett , ugyanis én leginkább metál (heavy ,death,doom stb. ) különösen a folk metál zene rajongója vagyok .Egyszer meg is kérdezték tőlem , hogyan lehet „rockerként” Beethoven-t vagy Bach-ot játszani ?Erre a válaszom : szép színesen . Úgy sem hallják már .
Emellet Varjú Laci bácsi vezetésével szívesen játszom zenekarban polkát ,sramlit . Olykor templomban vagy múzeumokban kiállításokon veszek részt mint közreműködő a Győri egyházmegyén keresztül .Jelenleg szünetelő Ankh bandában is játszom fuvolán (modern/szimfónikus- folk metál ). Helybéli fúvószenekarok állandó és kisegítő tagja vagyok . Nemrég talált rám a Légió zenekar . Nagyon örülök ,hogy befogadtak és ,hogy velük zenélhetek .Remélem sokáig dolgozhatok velük együtt . Régi vágyam ,hogy ilyen stílusú zenekarban játszhassak ahol ki lehet használni a fuvola több rejtett hangját .>
Számomra kedves idézettel zárnám rövid kis történetem :

„A zene végtelenül fontos az emberi életben. Olyan helyen érint meg minket, ahol semmi más. „
(Rose Tremain)